DE NOORDELIJKSTE RALLY OP AARDE

The Baltic Sea Circle is de meest noordelijke rally ter wereld. Het betekent in een youngtimer auto – minus GPS, navigatiesysteem en snelwegen – een weg banen door 10 landen, 7.500 km afleggen en de poolcirkel oversteken terwijl je de Baltische Zee rondgaat op de meest opwindende tijd van het jaar in Noord-Europa! De rally wordt georganiseerd door de S.A.C. (Super Adventure Club

Gestart: 22 februari 2020

Gefinisht: 8 maart 2020

QUICKFACTS

ONDERDAK
Tijdens de rally een slaapplek vinden, schijnt nog nooit een probleem geweest te zijn. Je zet een tent op, kraakt een blokhut. Je slaapt buiten of huurt een huis. Stemt het vooral af met het budget. Want van sterrenhotel tot achterbank: zolang het legaal is, mag alles.

 

DE ROUTE

DE ROUTE
We Zijn op zaterdag 22 februari gestart en op zondag 9 maart waren we weer in Hamburg en legde 7.500 kilometer af in 16 dagen, door:
– Scandinavië: Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland
– De poolcirkel, Lapland en de Noordkaap
– De Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen
– Duitsland en Polen

GOEDE DOEL
We verzamelen geld in voor een geweldig doel: Hulp voor Helden. Militairen, veteranen en hun thuisfront verdienen de aandacht, erkenning en steun van iedereen! We noemen hen helden omdat zij bereid zijn offers te brengen voor veiligheid en vrede in de wereld. Een beroep waarbij eenzaamheid, onbegrip en traumatische ervaringen regelmatig voorkomen.

 http://www.hulpvoorhelden.nl

 

 

NOORDELICHT
Februari en maart zijn de beste maanden van het jaar om aurora borealis te aanschouwen, oftewel het welhaast mythische Noorderlicht. En ja, maar liefst 3 dagen achter elkaar zagen wij het Noorderlicht. Inderdaad magisch, zo mooi om te mogen zien.

HET VOERTUIG
Old skool: minimaal 15 jaar oud. Wij kozen voor een betrouwbare Volvo XC90 T6 AWD uit 2003. We zullen deze nog wel een beetje moeten pimpen. Zoals het aanleggen van een damestoilet.

 

WEGDEK
Onvoorspelbaar en gevarieerd; zo zijn de wegdek-omstandigheden tijdens de BSC winter-editie. Een greep uit wat ons te wachten staat, ter illustratie:
– Droge asfaltwegen bij +10 graden
– Besneeuwde modderpaden bij -20 graden
– IJzige, verwaarloosde, wegen bij 0 graden
Voor elk wat wils dus, het Is wel een rally hè.

REGLEMENT
SAC’s heilige Codex telt slechts 2 glasharde regels:
– Geen gebruik van GPS
– Geen gebruik van snelwegen

Verder is het roadbook leidend. Met tips, aanwijzingen en opdrachten. Meedoen aan de roadbook competitie is geheel vrijblijvend. Niks moet, alles mag.

 

WINNEN
Snelheid speelt geen rol, in de Baltic Sea Circle. Maar je kunt ‘m wel degelijk winnen!
– Wees de slimste, de handigste – en de gekste
– Volbreng alle missies met succes
– Verzamel en plak je bewijsmateriaal
Het team met de meeste punten wint een rally startbewijs naar keuze.